12è Congrés del PCC, 23 i 24 de gener, Cotxeres de Sants, Barcelona

BANNER 12è CONGRÉS PCC

12è Congrés del PCC

Comença demà el 12è congrés del partit, després d’un període llarg de 8 anys l’agafem amb ganes, ja fa força mesos en que hi estem treballant.
Hem acumulat en aquest període, els homes i dones comunistes, força èxits polítics, en el sindicat de CCOO, a EUiA, a IU, en el camp de la solidaritat internacionalista i seguim treballant en el moviment veïnal, la universitat, els moviments juvenils, la cultura, el moviment feminista…. podríem seguir, però tots estem d’acord en que ens cal aturar-nos un moment, per pensar, per reflexionar per tornar i seguir sent capaços de proposar-nos a nosaltres mateixos, a la nostra classe i al poble de Catalunya nous compromisos de lluita, noves propostes d’emancipació, noves il.lusions col·lectives de canvi social.

Volem fer-ho amb els comunistes, amb tots ells i elles, volem fer-ho amb les esquerres, amb totes elles, comprenent les seves peculiaritats, els seus matitços plurals, volem fer-ho amb els treballadors i treballadores per que assumeixin el seu paper revolucionari i s’aixequin per sobre de la boira de la precarització que els fa renunciar a una vida digna i a un present de lluita, que els tracta d’un a un i els converteix en mers espectadors malats de la comèdia del capitalisme financer.

Volem fer-ho amb els pobles d’Espanya i Europa, i volem fer-ho solidàriament amb els pobles del món que lluiten per alliberar-se de la pobresa, de la bota guerrera de l’imperi i del jou de les regles invisibles d’un capital més que mai barroer i insaciable.

Lluitem avui en mig de noves contradiccions que poden fins i tot transformar el clima, que aixequen nous murs d’exclusió, que planifiquen noves guerres de dominació i per això podem trobar noves i fortes raons del perquè són necessaris els i les comunistes al costat de la força que ens dona una història plena de conquestes obreres i de lluita democràtica que han esdevingut les fites mes positives de la recent història contemporània de Catalunya, Espanya i Europa.

Les empreses en crisi, l’atur, el sector públic i la despesa social, el canvi climàtic o la violència contra les dones són les nostres preocupacions i la política ha d’estar al servei de resoldre aquestes qüestions, per això ens organitzem, per resoldre amb eficàcia problemes com aquests, i no aturar-nos fins impedir que el capitalisme pugui seguir fent-nos la vida impossible.

Aquestes tasques requereixen d’una organització, el pont necessari entre teoria i practica, una organització partidària moderna, eficaç i mobilitzadora, referent de la unitat dels comunistes, de les esquerres i dels treballador. Una organització solidaria, amb els seus i cap enfora, una organització que afronta el debat, la crítica, la construcció d’idees i la mobilització amb esperit alegre i combatiu, amb l’esperit que ens dona l’optimisme de cercar una societat mes lliure i mes justa

9 Comments

 1. Per quan parlar d´un procés d´unitat dels comunistes, tan necessari?
  Em sembla, però, que el PCC és massa depenent de les institucions i del social-liberlisme del PSOE e ICV.

  Salut i bon congrés.

  Un votant comunista.

 2. Crec que el teu discurs de clausura ha representat a tot el conjunt del PCC i ens retorna a molts la il·lusió de sentir-nos més útils que mai.

  Visca el PCC!
  Visca la classe treballadora!
  Pel socialisme del segle XXI!

  Salut i bona feina!

 3. En el Congrés hem situat en positiu i com a necessari un procés d’unitat comunista. El PCC es un partit comunista que desenvolupa el seu projecte estrategic del Front d’Esquerres a les intitucions i a molts altres llocs, la feina a les institucions es només una petita part de la nostra feina, no en som depenents desde cap punt de vista, ni polític, ni economic.
  No ens presentem a les eleccions i treballem a EUiA per unir a les esquerres contra les pitjors polítiques, les neoliberals que desenvolupa la oligarquia financera que goberna el capitalisme financer. Sense unir als treballadors i a les esquerres seriem ampliament derrotats i la sortida a la crisis consolidaria les polítiques que la van originar. Denunciem les polítiques del PSOE quan s’apropen o desenvolupen polítiques de dretes. En aquest aspecte tenim una colalició electoral amb els companys i companyes d’ICV, ens apropen més coses que no ens separen i encara que som projectes diferents tenim molt de camí en comú per fer. No comparteixo que ICV realitzi polítiques neoliberals

 4. Felicitats pel nomenament unànim! I mercès, company, per incloure SIRIUS a la teva llista de recomanacions. Salut! Carles.

 5. Felicitats Nuet!!. M’hagués agradat poder anar-hi com a convidat, ja que no soc afilitat al PCC (i ho soc recentment a EUiA, fent el salt des de ICV).
  L’únic que no acabo de estar d’acord, és el monoteisme sindical. Cert és que CCOO és mereix el respecte com a sindicat per els seus orígens i per ser la principal organització obrera sindical de referencia comunista -tot i que actualment CC.OO ja no ho sigui-, però tot i això, hi han comunistes (o Marxistes) en altres formacions i no crec que les tinguem que deixar de banda, intentant generar influença necessària en totes aquelles organitzacions de classe de Catalunya.
  Ho dic per veu pròpia, sent com soc Secretari d’Acció Sindical de la UGT, de un dels seus sindicats territorials (en concret d’hostaleria i comerç, i més concretament a Girona). Tenint un butlletí obrer (on intentem fer consciencia de classe) en la meva empresa, i escarresant-me per constituir seccions sindicals com a eina de lluita i defensa dels interessos de classe dels treballadors (potenciant el seu treball, per sobre o paral·lelament de les representacions col.lectives, tant poc “representatives” en els temps actuals) arreu del territori, amb principis clars de lluita de classe.
  Rep una salutació i et desitjo bon treball al front d’aquesta organització.

 6. Per cert… el meu nom és Maxi, que em sembla que l’he tallat per error.
  Salut

 7. Felicitats, Nuet
  Ha vist el teu discurs de cloenda a la web del PCC i he de dir-te que, encara que mantinc algunes diferències amb el que ha estat la orientació del PCC en els darrers anys, m´ha agradat força.
  Especialment m´han agradat les paraules referents a la unitat desl comunistes.
  Som molts els comunistes sense partit que esperem que es donen pasos en la bona direcció.
  Tos hem de fer-ho possible. Diàleg, discussió fraterna y prepraem el camí de la confluència.
  Un comunista del PV.

 8. Camarada Nuet,

  Moltes felicitats per a tú i per a tots i totes que van fer que el XII Congrès funcionés magníficament.

  Visca el PCC.
  Visca Catalunya.

 9. XWxNqd urhjehogicpt, [url=http://bfjknoyrwkul.com/]bfjknoyrwkul[/url], [link=http://ihxhrszbxbjx.com/]ihxhrszbxbjx[/link], http://kxfxxpeqgymf.com/