Pleno del Senado: Nuet ha pedido al Gobierno que condene la actuación de Marruecos en el Sahara

SAHARA LLIURE MANI

NUET HA DEMANAT AL GOVERN QUE CONDEMNI L’ACTUACIÓ DEL MARROC EN EL SAHARA

El senador d’EUiA, adscrit al Grup de l’Entesa ha preguntat a la Ministra Jiménez en el Ple

El senador de l’Entesa (EUiA), Joan Josep Nuet, ha preguntat avui a la Ministra d’Exteriors, Trinidad Jiménez, si “pensa condemnar la violència exercida per la policia i l’exèrcit del Marroc davant la protesta pacífica i civil del poble sahrauí”.

Nuet ha dit que “qualsevol socialista sostindria l’afirmació que els drets humans no haurien de ser mai moneda de canvi” i ha demanat a la ministra que es comprometi a condemnar al Marroc si es comprova que hi ha morts, ferits, torturats i detinguts extrajudicials. El senador ha sol·licitat al Govern que “protegeixi a la premsa lliure espanyola, que està en el punt de mira, per la seva independència” i ha afegit que “Espanya té una responsabilitat històrica que no pot ignorar amb una tàctica d’escapisme”.

La Ministra d’Exteriors, Trinidad Jiménez, ha respost que no hi ha dades fefaents i que estan a l’esperar d’informació fidedigna dels fets. Ha apel·lat a la responsabilitat del Govern que no pot reaccionar davant opinions. Ha argumentat Jiménez que ha manifestat la preocupació per l’ocorregut, ha fet una crida al respecte als mitjans, ha demanat una investigació i ha desplegat un dispositiu de protecció consular. Ha afegit que van a seguir treballant pel diàleg entre les parts.
 ———————————————————————————————

NUET (IU) HA PEDIDO AL GOBIERNO QUE CONDENE LA ACTUACIÓN DE MARRUECOS EN EL SAHARA
 
El senador de IU, adscrito al Grupo de la Entesa ha preguntado a la Ministra Jiménez en el Pleno
 
El senador de Izquierda Unida, adscrito al Grupo de la Entesa, Joan Josep Nuet, ha preguntado hoy  a la Ministra de Exteriores, Trinidad Jiménez, si “piensa condenar la violencia ejercida por la policía y el ejército de Marruecos ante la protesta pacífica y civil del pueblo saharaui”.
 
Nuet ha dicho que “cualquier socialista sostendría la afirmación de que los derechos humanos no deberían ser nunca moneda de cambio” y ha pedido a la ministra que se comprometa a condenar a Marruecos si se comprueba que hay muertos, heridos, torturados y detenidos extrajudiciales. El senador ha solicitado al Gobierno que “proteja a la prensa libre española, que está en el punto de mira, por su independencia” y ha añadido que “España tiene una responsabilidad histórica que no puede ignorar con una táctica de escapismo”.
 
La Ministra de Exteriores, Trinidad Jiménez, ha respondido que no hay datos fehacientes y que están a la esperar de información fidedigna de los hechos. Ha apelado a la responsabilidad del Gobierno que no puede reaccionar ante opiniones. Ha argumentado Jiménez que ha manifestado la preocupación por lo ocurrido, ha hecho un llamamiento al respeto a los medios, ha pedido una investigación y ha desplegado un dispositivo de protección consular. Ha añadido que van a seguir trabajando por el diálogo entre las partes.