Acció d’EUiA i AJ contra l’Europa dels Mercats davant l’oficina de la UE de BCN

NUET PARTICIPA A L’ACCIÓ D’EUiA I AJ CONTRA L’EUROPA DELS MERCATS DAVANT L’OFICINA DE LA UE A BARCELONA

 

Es tracta d’una iniciativa comuna del Partit de l’Esquerra Europea que tindrà lloc a diversos països per reivindicar una Europa social, de drets de ciutadania i en defensa dels serveis públics

 

Aquest migdia una vintena de dirigents i militants d’EUiA i Alternativa Jove-Joves d’EUiA han dut a terme una acció reivindicativa davant l’oficina de la Unió Europea a Barcelona, ubicada al Passeig de Gràcia just davant de la Pedrera. Es tracta d’una acció comuna del Partit de l’Esquerra Europea (PEE) -del que EUiA en forma part-, una iniciativa mobilitzadora i de denúncia de la Europa dels mercats que està patint la ciutadania i amb la qual el PEE i EUiA  volen reivindicar un altre model d’Europa, social i amb drets.

 

Al llarg d’aquesta setmana es faran accions a diferents capitals europees on el PEE té implantació, com Atenes, on ahir es va penjar una pancarta davant del Partenon. També es preveuen protestes similars a Frankfurt –davant la seu del Banc Central Europeu-, Roma o Madrid. La pretensió del PEE és exhibir les fotografies de les accions realitzades als diferents païsis en la seva pàgina web www.european-left.org

 

A l’acció d’avui a Barcelona hi ha participat Joan Josep Nuet, dirigent d’EUiA i candidat número 3 d’ICV-EUiA per Barcelona a les generals del 20-N. L’han acompanyat el responsable d’Europa de la formació, Antoni Barbarà, i la responsable de Solidaritat, Pau i Moviments Alternatius, Àngels Tomás, ambdós membres del secretariat del PEE. També hi han estat presents la coordinadora d’Alternativa Jove i candidata d’ICV-EUiA per Barcelona, Lorena Vicioso, i la també candidata jove Mireia Rovira (a la primera foto, Nuet al costat de Barbarà i Tomás i a l’extrem dret de la pancarta, Vicioso i Rovira).

 

Nuet ha explicat que amb aquesta concentració davant l’oficina de la UE “volem dir que una altra Europa és possible” i ha afegit que “els missatges que hem d’enviar a Europa no són de més retallades –aquests ja han fracassat—sinó de regulació dels mercats i d’aposta per una Europa social i dels pobles.”

 

Als cartells que exhibien els concentrats –escrits en català, anglès i francès- s’hi podia llegir: “Europa serà social o no serà”, “Contra la tirania dels mercats, la democràcia del poble”, “Banquers, especuladors, bandits, corruptes… No passaran!”.

Comments are closed.