Avui Xavi Domènech ha presentat “Una nova agenda per a Catalunya” Aquí la nota de premsa d’aquesta presentació

LLENGUA CATALANA

Xavier Domènech: “A Catalunya cal un Nou Acord polític, social i nacional que obri un marc constituent”
27-11-2017

El candidat de CatECP aposta també per més autogovern i una relació bilateral amb l’Estat, aconseguir sobiranies com una Hisenda pròpia, i un Pacte de Claredat que defineixi com dur a terme el referèndum

Un Nou Acord català. Aquesta és la proposta que ha llançat avui el candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú – Podem (CatECP), Xavier Domènech, durant l’entrevista que li ha fet la periodista Milagros Pérez Oliva al centre cívic Parc Sandaru. “A Catalunya cal un Nou Acord polític, social i nacional que obri un marc constituent de reconeixement dels drets socials i civils”, ha dit Domènech, que ha subratllat que a Catalunya hi ha una àmplia majoria social “que vol decidir el seu futur i que sap que l’estat autonòmic per l’encaix de Catalunya no serveix”. Hem de poder construir un Nou Acord des d’aquestes amplíssimes majories”, ha insistit.

Entre altres aspectes, Domènech ha plantejat com a elements d’aquest acord una “Hisenda pròpia i solidària per solucionar el problema del finançament”. També “un reconeixement vinculant dels drets socials, ambientals i econòmics”, “blindar el model lingüístic i educatiu” i fer “una aposta clara per una nova arquitectura institucional des del municipalisme, que és des d’on es practica la democràcia real”. “El Nou Acord hauria de ser aprovat per una àmplia majoria de Catalunya, mai més ens hem de deixar mig país enrere”, ha dit Domènech en referència als fulls de ruta que ens han dut a ” una unilateralitat que no és només és una estratègia fracassada, sinó que s’ha fet contra la meitat de Catalunya”.

Domènech ha explicat que CatECP seguirà treballant per la celebració d’un referèndum acordat per assegurar les màximes garanties democràtiques, que interpel·li a les majories i tingui reconeixement internacional. Per a aconseguir-ho, ha interpel·lat a totes les forces democràtiques a unir-se mitjançant un “Pacte de Claredat” a Catalunya que concreti aspectes com “com ha de ser el referèndum i quin procediment de realització i implementació ha de tenir” per tal d’assolir “legitimitat”. Paral·lelament, s’ha compromès a impulsar una Llei de Claredat al Congrés dels Diputats que permeti la realització del referèndum.

Comments are closed.