EUiA: “Ni la Diada ni la Manifestació convocada per l’ANC són propietat de CiU


NUET: “NI LA DIADA NI LA MANIFESTACIÓ CONVOCADA PER L’ANC SÓN PROPIETAT DE CiU”

El coordinador general d’EUiA recorda que la formació d’esquerres sempre ha participat en la cita reivindicativa de l’11-S -enguany en les dues convocades a Barcelona- i crida a una mobilització massiva pel dret a decidir i contra les retallades de CiU i PP

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha declarat avui que “la Diada de l’11 de Setembre de 2012 no és propietat de CiU i la manifestació convocada per l’ANC tampoc”. Nuet ha recordat que en el cas de la seva formació “portem 10 anys participant a la manifestació reivindicativa de l’11-S” i ha informat que enguany EUiA crida la seva afiliació a participar a les dues que hi ha convocades a Barcelona, la de les 17 hores a Plaça Urquinaona i la de les 18 hores a Gran Via amb Passeig de Gràcia.

“A EUiA no ens ve de nou reivindicar el dret a decidir”, ha senyalat el dirigent d’esquerres, en concret perquè la formació “fa molt de temps que reivindiquem l’autodeterminació de Catalunya, i per això ens manifestem ‘Pel dret a decidir davant l’estat i els mercats i contra les retallades de CiU i PP’”, lema que comparteixen amb els seus socis de coalició, ICV.

Precisament, ICV-EUiA participarà demà a la manifestació convocada per l’ANC amb lema propi i dins un bloc social integrat per la Plataforma Prou Retallades, els sindicats CCOO, UGT i USTEC, les organitzacions veïnals FAVB i CONFAVC i Òmnium Cultural, entre d’altres.

Nuet ha aprofitat l’ocasió per fer una crida “als federalistes i catalanistes del PSC” a sumar-se a la manifestació i compartir espai a la mateixa amb la coalició roig i verda: “Seran ben rebuts i estarem encantats d’anar plegats amb ells”, ha dit el coordinador general d’EUiA i diputat d’ICV-EUiA al Congrés.

“El model de CiU fa aigües”

D’altra banda, Nuet ha remarcat que aquest bloc social que serà a la manifestació de demà també vol clamar contra les retallades del Govern de la Generalitat. Així ha afirmat que “el model de CiU per sortir de la crisi fa aigües” i ha advertit que “no funcionarà aprofundint les retallades ni proposant projectes com Eurovegas i Barcelona World, no són el model que necessita la majoria de catalans i catalanes”, ha afegit.

El dirigent d’EUiA i diputat al Congrés ha vaticinat així mateix que “la intervenció de Catalunya per part del Govern del PP portarà uns pressupostos restrictius basats en el quart paquet de retallades”. En aquest punt ha volgut llançar un missatge al grup republicà: “Demanem a ERC que es comprometi a no votar-los, perquè són més del PP que de CiU i no responen als interessos i necessitats dels catalans i catalanes”, ha sentenciat Nuet. Per part d’EUiA, la resposta ja comença “l’11-S i el 15-S amb la marxa a Madrid, on reivindicarem amb els sindicats que cal una consulta popular en referèndum per la manca de legitimitat de CiU aquí i del PP allà”.

Barcelona World

En opinió de Nuet, el país no sortirà de la crisi ni es crearà ocupació “sense un canvi de model productiu”. Per al coordinador general d’EUiA aquest canvi “s’ha basar en tot el contrari del que fa CiU: s’ha d’apostar per la formació, la universitat, la investigació i la recerca i no pels casinos; les apostes de CiU ens allunyen de Massachusetts i ens acosten a Las Vegas”, ha etzibat.

“EUiA defensa un model de desenvolupament turístic i de creixement urbanístic totalment contrari a Eurovegas i tenim molts dubtes que correspongui al de Barcelona World”, ha continuat Nuet. Quant a aquesta darrera proposta anunciada pel Govern divendres passat, el coordinador general d’EUiA ha dit que “en la mida que anem coneixent el projecte de Barcelona World anirem comprovant com n’és de compatible o no amb el model que defensem des d’EUiA, creador d’ocupació de qualitat i respectuós amb el medi”.

Tot i així, Nuet ha assenyalat que “la fama que precedeix a l’empresa promotora de Barcelona World està basada en una aposta per l’especulació salvatge, origen de la fallida de la bombolla immobiliària al nostre país que ha destruït centenars de milers de llocs de treball i milers d’empreses”. En aquest sentit, ha conclòs: “Comprovarem si aquest nou projecte segueix aquesta pauta o representa un gir copernicà del que fins ara ens té acostumats Bañuelos”.

EUiA exige a CiU que no se apropie de la manifestación de la ANC

BARCELONA (EUROPA PRESS)

El coordinador general de EUiA, Joan Josep Nuet, ha exigido a CiU que no se apropie de la manifestación de este martes convocada por la Assemblea Nacional Catalana (ANC), y ha avisado de que su partido aprovechará la marcha para protestar contra los recortes del Govern.

En un comunicado, ha recordado que EUiA siempre ha defendido el derecho a la autodeterminación de Catalunya, y que en este 11 de septiembre reclamará el ‘derecho a decidir’ ante el Estado por también ante “los mercados”.

Nuet ha hecho un llamamiento a que “los federalistas y catalanistas” del PSC se sumen a la protesta con la delegación de su partido, ya que la dirección de los socialistas catalanes ha decidido no acudir a la protesta.

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20120910/54349732597/euia-exige-a-ciu-que-no-se-apropie-de-la-manifestacion-de-la-anc.html#.UFBdZfd2lkM.twitter

Comments are closed.