“EUiA defensa la suma i la unitat” El Consell Nacional de la formació aprova un document amb el posicionament polític per a les pròximes eleccions del 20-N

“EUiA defensa la suma i la unitat”
El Consell Nacional de la formació aprova un document amb el posicionament polític per a les pròximes eleccions del 20-N
Dijous, 22 de setembre de 2011

 

Document aprovat pel Consell Nacional d’EUiA el 21 de setembre de 2011

 

El darrer Consell Nacional d’EUiA, del mes de juliol, analitzàvem com l’aliança CiU+PP suposa un canvi de model social i un retrocés per a la democràcia a Catalunya, alertàvem del perill de l’avenç de la dreta extrema i del populisme –social i electoral- a l’Estat espanyol, i afirmàvem que les polítiques socials i econòmiques del Govern del PSOE per donar sortida a la crisi estaven fracassant.

Aquest estiu hem pogut veure un nou atac del govern de CiU als drets socials amb la reforma de la RMI i la criminalització de les persones amb menys recursos. Han continuat els tancaments dels serveis nocturns dels CAP. I pel que fa a l’inici del curs escolar, amb la sentència del TSJC es qüestiona el model d’immersió lingüística, hi ha una hora menys pels alumnes de l’escola pública, menys mestres i més alumnes, i es dóna un pas enrere en l’etapa 0-3.

El Govern Zapatero ha aprofitat l’estiu per a retallar drets democràtics, socials i nacionals. La nova reforma laboral, que suposa més precarietat laboral pel jovent amb l’ampliació del contracte de formació i més precarietat en general amb la legitimació del l’encadenament de contractes. El cop a la Constitució pactat pel PSOE i el PP pretén constitucionalitzar l’objectiu dels mercats i fer saltar per l’aire l’estat del benestar. És un pas enrere en la democràcia perquè no es consulta la ciutadania i una mesura centralista que limita l’autogovern.

És en aquesta situació que EUiA defensa la necessitat de canvis en les polítiques. Les nostres prioritats programàtiques electorals i per la mobilització són: la lluita per l’ocupació i la seva qualitat; la defensa dels serveis públics; una nova fiscalitat progressiva, la defensa de la democràcia i l’aprofundiment de l’autogovern de Catalunya.

Les properes eleccions generals són un repte important per avançar en aquestes polítiques. El proper 20-N és moment de reforçar l’espai d’ICV-EUiA davant un PSC que ha optat pel continuisme d’unes polítiques fracassades del president Zapatero i l’actual aposta de front nacional proposat per ERC, que pot donar més hegemonia a CiU.

La coalició ICV-EUiA ha de donar solucions a tot allò que preocupa a la ciutadania i activar la base social i electoral d’esquerres. També és molt important que IU pugui sumar amb d’altres forces d’esquerra i tinguin uns bons resultats electorals.

EUiA defensa la suma i la unitat. EUiA aposta de forma decidida per la reedició de la Coalició d’ICV-EUiA. La posició d’EUiA és que aquesta Coalició ICV-EUiA mantingui l’acord electoral amb IU i d’altres expressions de l’esquerra i que la Coalició amb ICV sumi vots, percentatge i Grup Parlamentari conjunt.

És compromís d’EUiA contribuir de forma ferma a que ICV-EUiA obtingui arreu de Catalunya uns bons resultats electorals i que surti enfortida. És objectiu d’EUiA que la representació parlamentària de la Coalició ICV-EUiA sigui plural. EUiA defensem una primera posició qualitativa a la llistes electorals en el número 2 a les quatre circumscripcions catalanes.

EUiA, com a formació signant, defensa la reedició de l’Entesa Catalana de Progrés al Senat. Per la qual cosa es dirigeix al PSC, ICV i ERC per tal de donar continuïtat a aquesta expressió unitària de les esquerres catalanes.

Barcelona, 21 de setembre 2011

Comments are closed.