EUiA participa a Madrid a la trobada `Enlazando Alternativas´

ENLAZANDO ALTERNATIVASFOTO MANI ENLAZANDO DE MADRID
EUiA participa a Madrid a la trobada `Enlazando Alternativas´
Aquest cap de setmana, una delegació d´EUiA -encapçalada pels responsables de Solidaritat, Europa i Internacional- ha participat en les diferents sessions del Tribunal Popular dels Pobles i en la 4a edició de `Enlazando Alternativas´, organitzada a Madrid coincidint amb la cimera de caps d´estat de la UE i Amèrica Llatina i Carib, que es reuneixen a partir de demà.

El Partit de l´Esquerra Europea (PEE) ha participat en la trobada amb delegats i delegades d´EUiA, Die Linke, Synaspismos, PCF, Aliança Roig/Verda de Dinamarca, Refundazione, entre d´altres.

Els representants d´EUiA van intervenir -com PEE- en un taller sobre privatitzacions i multinacionals farmacèutiques. També van participar en la presentació de la iniciativa `Europeus i europees per la pau´, en diferents tallers on es van desgranar els tractats de lliure comerç i les relacions bilaterals amb participació d´activistes dels drets humans i d´organitzacions d´esquerres de Guatemala, El Salvador, Colòmbia, Hondures i Equador.

El senador d´EUiA, Joan Josep Nuet, que és portaveu del grup de l´Entesa Catalana de `Progrés a la comissió d´Afers Iberoamericans, també hi va ser i en concret va participar en el seminari `Processos d´integració i acords comercials a Amèrica Llatina i el paper de la UE´.

Diversos encontres del grup de treball d´Amèrica Llatina del PEE, del qual EUiA en formem part, va aprovar una declaració conjunta amb la delegació del Fòrum de Sao Paulo.

Els tres dies d´intens treball es van clausurar amb una manifestació, que va reunir milers de persones que marxaren des de la plaça de la Cibeles a Porta del Sol. La gent d´EUiA ho va fer en el seguici de l´European Left/IU sota el lema `Solidaritat entre els pobles, avançant cap el socialisme´.