EUiA vaticina que després del “final d’etapa” de Mas “el Sí es pot” donarà nous aires al procés #SíesPot

EUiA vaticina que després del “final d’etapa” de Mas “el Sí es pot” donarà nous aires al procés

La “crisi de CiU no podrà superar-se amb un repintat del govern conservador i neolliberal que ha protagonitzat les retallades”, afirma el coordinador d’EUiA

Joan Josep Nuet ha considerat que la “crisi de CiU no podrà superada amb un repintat del govern conservador i neolliberal que ha protagonitzat les retallades”. Així ha reaccionat el coordinador general d’EUiA a la “doble crisi” viscuda aquests darrers dies: la federació de CiU, que s’ha trencat, i la del govern d’Artur Mas, que s’ha hagut de remodelar com a efecte d’aquest trencament. Nuet ha considerat aquesta doble crisi un símptoma de “final d’etapa” i ha vaticinat que aquesta etapa que acaba donarà pas a un “nou període polític” en què “la Catalunya popular entrarà per la porta gran del Palau de la Generalitat” per acabar amb les retallades i la corrupció, però també per rellançar el procés de la mà d’una majoria social.

“Aquests són els dos models que s’enfrontaran el 27 de setembre: el passat, la crisi, els models esgotats, i el model d’alternativa”, ha dit Nuet, que ha interpretat que la de CiU “és una coalició que va néixer amb els temps de la transició, i que mor al final de la transició, perquè entrarem, a partir del 27-S, en un nou període polític, i CiU forma part de la història, forma part del passat”. Per això, Nuet s’ha referit al nou executiu de Mas de “govern de final d’etapa”.

“Cap llista del president podrà fer oblidar que el president i una part dels components que formen part d’aquesta llista han estat els protagonistes de les pitjors retallades que ha viscut la història contemporània de Catalunya”, ha vaticinat Nuet, que ha reivindicat que, enfront d’aquest final d’etapa, “hi ha una alternativa” que passa per un rescat social i democràtic.

Cal “que la Catalunya popular entri per la porta gran del Palau de la Generalitat el 27-S”

En aquest sentit, el coordinador general d’EUiA ha confiat “que la Catalunya popular entri per la porta gran del Palau de la Generalitat el 27-S”. “Això assegurarà que les retallades s’acabaran; que la corrupció s’acabarà i iniciarem un nou període de nova ètica política, i això significarà també que el procés serà rellançat amb una hegemonia de les classes populars”, ha dit Nuet.

I en aquest punt el coordinador d’EUiA s’ha referit al discurs pronunciat aquest dissabte a Molins per part de Mas. “No només és mentida allò que va dir Mas, de que amb el ‘Sí se puede’ entra una part del país no compromesa amb el procés; al contrari, entra el procés que necessitem les classes populars; entra una nova onada del procés”, ha contraposat Nuet, que ha afegit que “aquest procés el rellançarem a partir de la idea d’inici constituent cap a la república catalana.

“El procés canvia de mans: passa de l’hegemonia conservadora a l’hegemonia de les classes populars”, ha afegit Nuet, que ha confiat que aquest canvi permetrà incloure les capes de ciutadanes i ciutadans que van “vibrar en la candidatura de l’Ada Colau, que van participar a les eleccions municipals: aquesta nova Catalunya popular agafarà el procés a les seves mans i li donarà nous èxits”, ha confiat Nuet.

Missatge a ERC

Pel què fa a ERC i la seva proposta d’’Aliança per una república catalana’, Nuet ha advertit que “ni anirem a les eleccions amb cap dels components que han estat protagonistes de les retallades, ni governarem amb cap dels components que han estat protagonistes de les retallades; aquesta és una línia vermella que no pot assegurar ERC”. En aquest sentit, el coordinador general d’EUiA ha saludat la proposta de Junqueras, però recordat que el suport a les retallades de CiU és “una taca en la història recent” de la formació republicana i ha considerat que la seva candidatura “hauria de deixar clar en aquest moment que no dóna suport al govern de les retallades”.

Solidaritat amb el poble grec i Syriza

Nuet ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa que ha encetat amb un missatge de solidaritat amb el poble grec i amb Syriza, formació germana d’EUiA en el sí del Partit de l’Esquerra Europea, del qual ambdues forces formen part. El coordinador d’EUiA ha traslladat el seu suport al govern hel·lè, que en aquests moments negocia amb la UE i l’FMI a Brussel·les.

Comments are closed.