ICV-EUiA suggereix els joves que no votin en blanc per a què no guanyi la dreta

ICV-EUiA suggereix els joves que no votin en blanc per a què no guanyi la dreta

Els candidats Nuet i Coscubiela ofereixen una roda de premsa amb dirigents juvenils de JEV i AJ-Joves d’EUiA
Dimarts, 15 de novembre de 2011

 

El candidat d’ICV-EUiA a les generals per Barcelona, Joan Coscubiela, ha suggerit avui els joves que no votin en blanc en les eleccions del 20-N perquè, si ho fan, “guanyaran” els poders econòmics i la dreta espanyola i catalana.

En una roda de premsa conjunta amb les organitzacions juvenils de la coalició –Joves d’Esquerra Verda (JEV) i Alternativa Jove-Joves d’EUiA, encapçalades pels seus coordinadors, Miguel Ángel Díaz i Lorena Vicioso-, Coscubiela ha fet una crida  a la joventut per a què es mobilitzi al carrer, en les universitats i les empreses, a que “no callin i parlin” en les urnes el pròxim 20-N, per a “canalitzar així la seva indignació”.

“No és un consell, ni ni de lluny, però si aquests joves que es mobilitzen, callen (en les urnes), altres parlaran en nom seu i, ho faran en favor dels poders econòmics i de la dreta espanyola i catalana”, ha dit Coscubiela, en clara referència al PP i a CiU.

En aquest sentit, el candidat d’ICV-EUiA ha suggerit els joves mobilitzats que no “callin” el 20-N i que “tampoc votin en blanc, perquè possiblement acabaran perdent ells i guanyant els poders econòmics i els partits polítics de la dreta espanyola i catalana”.

Davant dels i les dirigents juvenils d’ICV-EUiA, Coscubiela ha criticat l’actual model econòmic i social “pervers” que és “capaç de destruir generacions senceres”, així com les polítiques d’ajustos que, en la seva opinió, condemnen els joves a portar “la motxilla” de la precarietat laboral i social per a la resta de la seva vida.

El candidat ha carregat a més contra els poders econòmics i la dreta espanyola i catalana per fer “culpables” de la situació actual tant els joves com els seus pares. “A més de condemnar-los amb aquesta motxilla de per vida, pretenen que els joves se sentin culpables per no realitzar el suficient esforç, i als seus pares per tenir masses drets”, ha afegit.

Coscubiela ha citat com exemple la reforma laboral del PP que, ha dit, inclou aquesta “filosofia perversa de què els joves només tindran feina si els seus pares renuncien als seus drets”.

El cap de llista d’ICV-EUiA ha reiterat que la coalició proposa un nou model econòmic que superi les “receptes” de la vella economia, per a què la precarietat no s’instal·li de forma “permanent” entre els joves.

Per la seva part, el número 3, Joan Josep Nuet, ha nunciat que acabava de ‘tweetejar’ amb AJ i JEV dient-los que “els joves volen estudiar, treballar i decidir”, tot i que la política de CiU “ho posa molt difícil amb les retallades a la universitat” i el mateix pel que fa al PSOE, amb la reforma laboral i la llei de contractes per a la formació. “Tenir un contracte fix ha esdevingut una aventura impossible i el que han aconseguit els socialistes és que es cobri menys per ser jove”, ha sentenciat Nuet.

El número 3 d’ICV-EUiA per Barcelona ha senyalat també que “la democràcia heretada gràcies a la lluita dels vostres pares i avis” s’ha desvirtuat quan a Grècia i Itàlia els presidents del Govern ja no es trien a les urnes”. Per això ha cridat a la joventut indignada a votar “a dues mans de forma conseqüent” el pròxim 20-N, “per poder estudiar, treballar i decidir”.

Comments are closed.