Iniciatives al Congrés: Boicot a Fraga i suport a Autònoms, Pimes, Cooperatives i Economia Social

Els diputats d’esquerres i del PNB planten el Congrés en l’acte d’homenatge a Fraga
Els representants electes d’IU, ICV-EUiA, CHA, ERC, Amaiur, BNG, Geroa Bai, Compromís i PNB van abandonar l’hemicicle
Dimecres, 08 de febrer de 2012

 

Ahir dimarts els diputats dels grups d’esquerres al Congrés (IU, ICV-EUiA, CHA: ‘La Izquierda Plural’, ERC, Amaiur, BNG, Geroa Bai i Compromís) i del PNB van abandonar l’hemicicle per no assistir a l’homenatge que la Cambra baixa oferia a Manuel Fraga, mort el passat 15 de gener, a proposta del president del Congrés, Jesús Posada.

El diputat d’ICV-EUiA, Joan Josep Nuet, va declarar “no entrarem fins que se’n vagi l’olor a Fraga”, mentre que els representants d’ERC van considerar-ho un acte “impropi” perquè suposa “no escombrar el passat franquista”.

Alguns socialistes, como Alfonso Guerra o Elena Valenciano, no van aplaudir. Tampoc els diputats de CiU, que van romandre en els seus seients.

D’altra banda, la Plataforma contra la impunitat del franquisme ha enviat una carta a la alcadessa de Madrid, Ana Botella, demanant-li que no li posi a un carrer el nom de Manuel Fraga. “Va formar part del Consell de Ministres que va autoritzar l’afusellament de Julián Grimau, els esdeveniments succeïts a Vitòria el 1976 on van morir cinc treballadors així com la responsabilitat en la mort d’Enrique Ruano”, argumenten. “Fraga també està darrere la decisió d’execució als anarquistes Francisco Granados i Joaquín Delgado, assassinats per garrot vil després d’un judici de pantomima el 1963. Un crim que Fraga va justificar per ràdio i televisió”, afegeixen.

Segoms el diputat Joan Josep Nuet la nova norma hauria d’anar més enllà dels incentius fiscals per atendre d’altres “problemes” del col·lectiu com els relatius al crèdit, a l’estímul del consum o la protecció social dels autònoms
Dimecres, 08 de febrer de 2012

 

El Congrés dels Diputats va comprometre ahir dimarts al Govern a redactar una nova norma de suport als emprenedors i d’estímul per als autònoms al llarg d’aquest període de sessions, després d’aconseguir un acord en aquest sentit PP i CiU durant el Ple celebrat en el Congrés.

Finalment s’ha aprovat en la Cambra -amb unanimitat dels grups- una esmena transaccional pactada entre PP i CiU per la qual ambdues formacions es comprometen a “treballar junts en un projecte de Llei d’Emprenedors” al llarg d’aquest període de sessions.

En aquest sentit, l’acord es limita a senyalar que es definirà “un marc fiscal específic (per als autònoms i emprenedors) juntament amb d’altres mesures de tramitació administrativa i de gestió que els permeti fer front amb major facilitat a les seves obligacions tributàries i dedicar una major part dels seus recursos a la creació d’ocupació.”

La resta de grups amb representació en la Cambra baixa també han recolzat la iniciativa, si bé el socialista Valeriano Gómez ha matisat que el país “no parteix des de zero” perquè l’anterior Govern ja va desenvolupar algunes normatives específiques per aquest col·lectiu, com l’Estatut del Treballador Autònom.

El diputat Joan Josep Nuet, d’IU, ICV-EUiA, CHA: ‘La Izquierda Plural’, ha conclòs amb el seu anunci de suport a la proposta -malgrat que en la seva argumentació han prevalgut les crítiques a allò “limitat” de la iniciativa-, que a al seu parer hauria d’anar més enllà dels incentius fiscals per atendre d’altres “problemes” del col·lectiu com els relatius al crèdit, a l’estímul del consum o la protecció social dels autònoms.

“No sé si el PP tindrà la suficient ambició política per a incloure aquests temes en el projecte de llei o si només es parlarà de rebaixes fiscals”, s’ha preguntat Nuet, opinant que “només amb mesures fiscals no se solucionaran els problemes” d’un col·lectiu que genera el 80 per cent de l’ocupació del país.

One Comment

  1. Excellent post. I definitely love this site. Thanks!