L’Associació Parlamentària en Defensa dels Drets dels Animals (APDDA) denuncia que es tornin a retransmetre corrides a RTVE després de 6 anys

L’Associació Parlamentària en Defensa dels Drets dels Animals (APDDA) denuncia que es tornin a retransmetre corrides a RTVE després de 6 anys
En la reunió d’avui, en la que ha participat el coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés, Joan Josep Nuet, s’ha escollit Chesús Yuste (CHA) com a nou coordinador de l’associació, que compta amb una vintena de noves incorporacions
Dimecres, 05 de setembre de 2012

L’Associació Parlamentària en Defensa dels Drets dels Animals (APDDA) ha entrat avui en una nova etapa en la reunió que ha celebrat en el Congrés dels Diputats. Dels 7 diputats i diputades i senadors i senadores membres fins el moment, l’APDDA ha passat a tenir-ne 27 i continua recollint adhesions. A dia d’avui ja hi ha parlamentaris i parlamentàries de PP, PSOE, IU, CiU, EUiA, PSC, ICV, CHA, PNB i ERC. En la trobada d’avui, l’associació ha escollit el representant de la CHA i diputat per Saragossa, Chesús Yuste, com a coordinador.

En el contacte informatiu posterior a la reunió, l’APDDA ha denunciat que a partir d’aquest 5 de setembre es tornaran a emetre corrides de toros a RTVE després de prop de 6 anys sense ser emeses, la qual cosa consideren “un retrocés social”. Per a l’APDDA, la retransmissió de nou d’aquest “espectacle decadent i cruel” en la televisió pública estatal és un pas enrere en la conscienciació pel respecte cap els animals i pel seu patiment.

RTVE havia decidit no retransmetre corrides de toros, en coincidir amb l’horari infantil. I el 31 de març de 2010, es va aprovar la Llei General de Comunicació Audiovisual, que perseguia protegir els drets dels espectadors -especialment dels menors d’edat– de certs continguts violents. Malgrat tot, RTVE va eliminar els toros de la secció de “violència amb els animals” del seu Manual d’Estil, el mes d’abril passat, com a pas previ per a recuperar aquest espectacle en la televisió pública.

Davant d’això, l’APDDA ha anunciat que presentarà vàries preguntes parlamentàries, referides a l’impacte psicosocial en els infants de l’emissió de corrides de toros a la televisió i a la Llei General de Comunicació Audiovisual i l’horari de protecció infantil.

El cost dels continguts taurins a RTVE

Malgrat RTVE ha anunciat que en aquesta primera retransmissió els toreros, el ramader i l’empresari de la plaça no cobraran drets d’imatge, de manera que “només” s’abonin costos del desplegament tècnic, l’APDDA adverteix que, en temps de greu crisi econòmica i en els que es retallen drets, es inadmissible costejar qualsevol despesa per a emetre un espectacle violent que no interessa al 70% de la població.

Aquesta associació ha volgut recordar que TVE espanyola va reconèixer, en una resposta escrita al diputat de l’APDDA Joan Josep Nuet, que el programa ‘Tendido Cero’ va costar als espanyols 5.364.886,81 euros -entre 2007 i 2011- i els ‘encierros’ de Sant Fermí, en el mateix període, 1.670.665,53 euros, amb un increment total de 96%, en quatre anys. En total, TVE va gastar 7.035.551,94€ en ambdós conceptes.

D’altra banda,l’APDDA ha anunciat la creació d’un premi anual que es lliurarà el mes de desembre a entitats o persones que han perseverat en la protecció animal. Així mateix, celebrarà unes jornades en el Congrés la primavera pròxima sobre protecció animal. I independentment d’aquestes activitats com associació, cada membre de l’APDDA continuarà presentant regularment tot tipus d’iniciatives parlamentàries.

Comments are closed.