Opinió sobre l’elecció de Quim Torra com a President de la Generalitat

Opinions sobre l’elecció de Quim Torra com a President de la Generalitat:
✅ S’ha perdut l’oportunitat de tenir un President progressista i així s’ha d’entendre l’hostilitat d’una part de la Catalunya popular que no accepta un moviment que diu que millorarà el pais però de facto retalla i empitjora les seves condicions materials de vida.
✅ S’ha de denunciar el discurs etnicista i identitari que exclou per motius de llengua, origen o sentit de pertinença i que fomenta el nacionalisme conservador, nacionalisme conservador que sempre va col.laborar amb la dreta espanyola front els avenços de les classes populars.
✅ L’única dada positiva és que hi ha President i haurà Govern, però creiem que dificilment un bon Govern. Estarem amatents als fets i seguirem demanant polítiques socials, polítiques econòmiques redistributives i una nova estratègia per afrontar les relacions entre Catalunya i Espanya, tot recordant que la franternitat entre pobles té un potencial superador del caracter reaccionari que pot presentar l’Estat Espanyol.
✅ No oblidarem la lluita pels drets i llibertats fonamentals, exigint justicia i la fi del presos polítics, alhora que situarem al centre de la nostra acció als més vulnerables, veritables oblidats de les polítiques públiques dels darrers anys.

Comments are closed.