Sobiranistes aposta per permetre la conformació d’un govern progressista integrat per PSOE i UP


Sobiranistes i la investidura de Pedro Sánchez: La formació política Sobiranistes aposta per permetre la conformació d’un govern progressista integrat per PSOE i UP

Sobiranistes podria abstenir-se, de forma crítica, finalment i permetre passar del bloqueig actual a disposar d’un govern del PSOE i UP, tot supeditat a:
1. Una agenda social, feminista, democràtica i mediambiental que abordi derogar les Reformes Laborals i la Llei Mordaça,l’actualització de les pensions i el SMI i proposi mides feministes i ecologistes.
2. Una nova etapa de diàleg entre Catalunya i l’Estat Espanyol, que aturi la repressió policial i judicial i que permeti iniciar una negociació per aconseguir l’autodeterminació de Catalunya. Un diàleg que faciliti el reconeixament dels presos i preses polítics, els exíliats i exiliades i la seva excarceració i tornada a Catalunya.
3. Una agenda antifeixista que aturi el creixament de l’extrema dreta i proposi una alternativa per a les classes populars.

La valoració del govern PSOE-UP serà en funció dels fets, adaptant els vots als mateixos.
Considerem imprescindible mantenir i augmentar la mobilització social, democràtica, ambiental i feminista com a veritable garantia per mantenir un programa progressista i els compromisos amb Catalunya.

Seguim apostant per la ruptura democràtica amb el règim del 78, règim borbònic incapaç de garantir els drets socials i democràtics, que obri perspectiva de canvis qualitatius de tipus constituent i que comporti “repúbliques” socials i democràtiques.

Comments are closed.