Un centenar de persones participa a la Marxa contra l’atur al seu pas per Montcada i Reixac

II MARXA CONTRA L'ATUR A MONTCADA

Un centenar de persones participa a la Marxa contra l’atur al seu pas per Montcada i Reixac

Una delegació d’ICV-EUiA ha rebut els manifestants dijous al matí. El senador d’EUiA, Joan Josep Nuet ha participat en un esmorzar organitzat per la coalició d’esquerres

La II Marxa contra l’atur, que va començar dilluns a l’Hospitalet, ha arribat aquest dimecres a la tarda a Montcada i Reixac. Al voltant d’un centenar de persones ha participat en la protesta contra les polítiques econòmiques actuals i ha demanat solucions al problema de l’atur. Els manifestants han entrat al municipi per Mas Duran i, després de recórrer diversos carrers de Mas Rampinyo, ha travessat la plaça d’Espanya per enfilar la rambla dels Països Catalans. Els marxadors s’han aturat davant del pavelló Miquel Poblet, on han sopat uns entrepans que han preparat membres de la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada (FAVMIR), l’Assemblea de Joves i ‘los lunes al sol’, per acabar el recorregut de l’etapa d’avui al gimnàs de la Zona Esportiva Centre on alguns participants han fet nit.

Algunes persones s’han sumat a la marxa contra l’atur a la seva arribada a Montcada. Molt d’ells eren familiars dels treballadors que van fundar la plataforma ciutadana ‘los lunes al sol’, que va néixer a la ciutat arran del tancament de l’empresa Aismalibar i que ha col·laborat en l’organització de la iniciativa per “combatre la desaparició de llocs de treball per part d’especuladors”, ha dit el que havia estat president del comitè d’empresa de la fàbrica de Mas Rampinyo i actual membre de ‘los lunes al sol’, José Antonio Grillo, qui ha assegurat que “aquesta marxa pretén mobilitzar i sensibilitzar la ciutadania i els polítics sobre la problemàtica de l’atur”.

La marxa s’ha représ aquest dijous al matí. Els participants han esmorzat a un bar de la ciutat per gentilesa de la coalició ICV-EUiA a Montcada, allí el senador montcadenc d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha animat els participants a “seguir organitzant reivindicativament els aturats i aturades per lluitar contra les mides antisocials de la dreta, el Govern i la patronal”

La comitiva s’ha dirigit per l’avinguda Jaume Primer fins a l’Ajuntament, on ha estat rebuda per una delegació del govern municipal. Els portaveus de la iniciativa han explicat els objectius de la Marxa als representants municipals i els han lliurat un text amb les seves reivindicacions amb l’objectiu que el Ple l’aprovi en forma de moció. Els participants continuen aquest dijous la quarta etapa de la marxa cap a la Llagosta i Mollet. La marxa finalitzarà aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Comments are closed.