Valencia: Yo tambien soy el enemigo, #PrimaveraValenciana

MOBILITZACIÓ CONTRA LES RETALLADES A L’EDUCACIÓ

Milers d’estudiants tornen a manifestar-se al centre de València

Els pares dels alumnes de l’IES Lluís Vives exigeixen dimissions per les càrregues policials

MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / CARLOS AGUILÓ / València

Milers de manifestants s’han concentrat al centre de València per protestar contra les actuacions policials dels últims dies contra els estudiants. La marxa s’ha iniciat a les portes de l’IES Lluís Vives a les tres de la tarda. Els manifestants han tallat el carrer Marquès de Sotelo i la concentració ha augmentat considerablement amb la incorporació de milers d’estudiants universitaris, que amb llibres a la mà cridaven : “Aquestes són les nostres armes”. De moment, no s’han registrat incidents.

Un grup de pares d’alumnes de l’IES Lluís Vives han llegit un comunicat en què han expressat el seu suport als familiars dels estudiants detinguts i han sol·licitat la dimissió de la delegada del Govern a València, Paula Sánchez de León, del responsable de la Policia Nacional, Antonio Moreno, i del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

Els pares han dit que la seva gran preocupació ara és l'”estabilitat psíquica” dels estudiants, que ja han fet una setmana de mobilitzacions i tenen una autèntica por a la policia. Hi ha familiars d’alumnes que han demanat informació d’ells a Twitter perquè no tenen notícies dels seus fills des d’aquest dilluns, segurament perquè estan detinguts. Aída, una estudiant de segon de batxillerat de l’IES Lluís Vives, ha explicat que alguns companys seus han passat dues o tres vegades per comissaria en els últims dies.

Comments are closed.